Blog 5de

Nieuwtjes en foto’s van het 5de

Dag van de jeugdbeweging

BIJNA 1/3 van het 5de leerjaar op de foto

Bijna 1/3 van het hele 5de leerjaar zit in een jeugdbeweging. Kinderen gaan graag naar Jeugdster en/of KLJ. Ze beleven er vele avonturen samen met hun vrienden!

Schrijf ze VRIJdag

EEN BRIEF SCHRIJVEN

Het 5de en 6de leerjaar deden mee aan Schrijf ze VRIJdag, een initiatief van Amnesty International. Samen met de kinderen stonden we stil bij de rechten van de mens, bij de rechten van het kind. Toch boeiend om met de kinderen hierover te spreken! Mooi om te horen wat ze allemaal al weten!

24.10.2017

Op naar het SUSKE & WISKE museum

EEN LEUK AVONTUUR!

Met de vele auto’ s van ouders en grootouders reden we naar het Suske & Wiske museum te Kalmthout. Dank je wel voor al de (groot)ouders die hier even tijd konden voor vrij maken.

We zijn eerst in groepjes aan de slag gegaan in het doe-museum, we hebben daar vanalles gedaan: strips bekeken, de bureaukamer van Willy Vandersteen bestudeerd, even journalist mogen zijn voor de camera, en nog veel meer. Daarna mochten we aan de slag als tekenaar, we tekenden onze eigen stripfiguren. Kijk maar eens op de site wat voor KNAPPE artiesten er zijn in het 5de leerjaar!

09.10.2017

Behendigheidsparcours met ons allen in het 5de

WE DEDEN HET GOED!

Dat we het goed gedaan hebben, mochten we horen van de drie politie-agenten die ons leerden dat het belangrijk is om behendig te zijn als fietser in het verkeer. We moesten fietsen over een wip, tussen paaltjes, met één hand, langs een hindernis … Op het einde van het parcours moesten we snel leren remmen en van de fiets stappen langs de RECHTSE kant!

06.10.2017

Een speeluurtje met twee juffen

Eindelijk! Nog eens gewoon spelen in de klas! En met TWEE juffen, welkom juf Lisse!

Leuk dat we nog eens gewoon mochten spelen in de klas. De ene was aan het tekenen, de andere was een spel aan het spelen, een deel jongens maakten de gang onveilig … ‘Moeten we nog eens doen’, hoorde ik de kinderen in koor zeggen. Ook juf Lisse was van de partij. Zij leert voor juf en komt bijna elke vrijdag helpen en soms al eens les geven in het 5de.

28.09.2017

Scholenveldloop

WE GINGEN ER VOOR!

Een DIKKE PROFICIAT aan alle kinderen van het 5de leerjaar die mee hebben gelopen op de Scholenveldloop te Gooreind! Terwijl we met meerdere ouders aan het supporteren waren, liepen alle kinderen van het 5de leerjaar van Wuustwezel 40 minuten lang, EEN HELE PRESTATIE! Marie kon niet meelopen daar ze genaaid was aan de voet, toch droeg ze haar steentje bij, ze hield het aantal rondes van de kinderen bij, DANK JE WEL hiervoor!

27.09.2017

Zelfstandig werk in 5A

WAT EEN WERKERS!

Kids van 5A zijn toch harde werkers! Ze hebben de juf al laten zien dat ze flink zelfstandig aan het werk kunnen. Kinderen krijgen een overzicht van taken die ze zelf moeten plannen doorheen de week. Knap om de kinderen bezig te zien.

22.09.2017

Strapdag in Sterbos

TE GEK!

We mochten op de strapdag fietsen, steppen, wandelen, krijten, … in de straat van school. “Mochten we dit maar meer doen, juf”, zeiden de kinderen spontaan.

Een eerste berichtje op onze blog

Hoi iedereen, ook dit schooljaar houden we jullie op de hoogte met nieuwtjes en foto’s vanuit ons 5de leerjaar. Hopelijk komen jullie vaak eens piepen wat wij zoal beleven tijdens dit schooljaar.