Blog 4de

Nieuwtjes en foto’s 4de

20.03.2018

Natuurwetenschappers aan het werk

Op maandag 19 maart startten in het vierde leerjaar 25 natuurwetenschappers aan hun taak. Ze willen immers alles te weten komen over de ontluikende natuur. Eerst hebben ze een ui ontleed. Ze bestudeerden de verschillende delen van de ajuin en proefden uiteraard of die wel lekker was of niet. Daarna gingen ze aan de slag met allerlei bloembollen van hyacinten, narcissen, tulpen, fresia’s en gladiolen. Enkele bloembollen werden onderworpen aan een wetenschappelijk experiment (zie foto’s). Gedurende verschillende weken observeren ze nauwkeurig de ontluikende bloembollen en noteren en tekenen ze de hele evolutie. Ze hebben ook enkele bloembollen in potgrond geplant en gaan ook hierbij bekijken hoe de natuur zich ontwikkelt. Iedereen is heel benieuwd naar het verdere verloop!

Het vierde leerjaar

18.01.2018

Een goede zithouding

Op donderdagnamiddag 18 januari kwam kinesist Ann Van De Locht op bezoek in het vierde leerjaar. “Haar” geraamte stond al enkele weken in de klas. Nu kwam ze ons wat meer vertellen en tonen over hoe belangrijk een goede zithouding is. We zagen een filmpje, kregen allerlei tips en probeerden ook zo goed mogelijk de juiste zithouding aan te nemen. Dat bleek echt wel een inspanning van ons te vragen. Willen we echter onze rug zo goed mogelijk beschermen, dan is deze goede zithouding wel belangrijk! Het is nu aan ons om dit dagelijks in de klas, thuis,… toe te passen.

Het vierde leerjaar

09.11.2017

Bezoek aan onze provinciehoofdplaats Antwerpen

Op donderdag vertrok het vierde leerjaar met auto’s naar onze buurgemeente Brecht. In het station Noorderkempen namen we dan de IC-trein naar Antwerpen-Centraal. We zaten allemaal in een wagon van tweede klasse. In het station stapten we uit en via verschillende roltrappen geraakten we boven. We namen vervolgens de metro naar de Groenplaats. Daar hielden we onze speeltijd. Vooral de vele duiven trokken onze aandacht. Vervolgens stapten we naar de Grote Markt. Daar wachten twee gidsen ons op. Zij namen ons mee door de oude stad Antwerpen en ze vertelden heel wat boeiende verhalen over het stadhuis, Brabo en Antigoon, Lange Wapper, Nello en Patrasche, de OLV-kathedraal, de Vlaaikesgang, de voetgangerstunnel,… ’s Middags aten we op het eerste verdiep van café Den Engel onze boterhammen bij een warme chocomelk (of een ander drankje) op. Daarna wandelden we via de winkelstraten terug naar Antwerpen-Centraal. We verkenden het mooie station en namen de trein terug naar het station Noorderkempen. Daar wachtten enkele ouders ons op en brachten ons terug naar de school. We beleefden samen een boeiende en leerrijke dag!

Het vierde leerjaar

12.10.2017

Oxfam Wereldwinkel

Op 12 oktober werden we door twee mensen van de Wereldwinkel verwelkomd. Zij vertelden ons dat er in de Wereldwinkel eerlijke en heerlijke producten verkocht worden. De mensen die deze producten in hun land telen of maken, krijgen hiervoor een eerlijke prijs. Dat het ook heerlijk is, wisten we omdat we een heerlijk koekje mochten proeven. Dit jaar krijgt de koffieboon een belangrijke plaats in de Oxfam Wereldwinkel.  We kregen hier heel wat uitleg over en mochten er ook een spel rond spelen. Als je deze zaterdag met een leeg koffiepakje de winkel binnenstapt, stap je er buiten met een vol. Probeer het nu zaterdag zelf maar eens.

Het vierde leerjaar

09.10.2017

Veilig verkeer

Op maandag kwam de politie op bezoek. Eerst controleerden ze onze fietsen. Liefst 17 van de 24 fietsen waren in orde. Knap! Daarna mochten we met onze fiets een hindernisparcours afleggen waarbij we onze behendigheid op de fiets konden oefenen. Iedereen deed zijn uiterste best om de mee gekregen tips zo goed mogelijk toe te passen. We vonden het niet alleen leuk, maar ook leerrijk om te mogen doen. Politie: HARTELIJK BEDANKT!!!

02.10.2017

Geen gekwaak, afspraak!

Op maandagochtend 2  werden alle kinderen van onze school in de sporthal verwacht. We kwamen immers samen rond het jaarthema “Huisje Weltevree”. Wij mochten met het vierde leerjaar de spits afbijten en werkten heel wat rond het onderwerp “Geen gekwaak, afspraak”. We maakten er vooraf een liedje over en oefenden dit regelmatig in de klas. Enkele kinderen staken een dansje in elkaar en toonden dit aan iedereen. Er werd een bord met het thema erop  geschilderd. Verschillende kinderen vertelden dat we in onze school al heel wat afspraken goed naleefden, maar dat het soms toch nog wat beter kan. Hier zijn we heel zeker van: Als iedereen zijn best doet, heerst er in onze school een fijne sfeer waar iedereen zich goed mag en kan voelen.

29.09.2017

Veldloop

Op vrijdag 29 september reden we in onze sportieve kledij met de fiets naar Gooreind. Dit schooljaar  stond immers daar de jaarlijkse veldloop op het programma. Net zoals vorig jaar mochten we gedurende een half uur proberen zoveel mogelijk te lopen. Als we wat moe waren, mochten we uiteraard wat stappen om op adem te komen. Tussendoor konden we ook aan ons tentje drinken terwijl we ook het aantal ronden noteerden. Het totale resultaat was verbazingwekkend. We zijn er immers met onze klas in geslaagd om maar liefst 102 km af te leggen. Na een gezellige picknick reden we onder een stralend zonnetje met blozende wangen terug naar onze school.

 

22.09.2017

Strapdag

Op vrijdag 22 september kwamen heel wat kinderen te voet, met de fiets, step, gocart, inlineskates,… naar school. Dat op zich was al heel leuk. Tijdens deze dag mochten we hiermee op de speelplaats en ook op een afgesloten deel van onze schoolstraat rijden, steppen, skaten,… In de namiddag werd dan ook nog op het Straplied gedanst. Kortom, deze dag vonden we een sportieve topdag!

 

22.09.2017

Strapdag

Op vrijdag 22 september kwamen heel wat kinderen te voet, met de fiets, step, gocart, inlineskates,… naar school. Dat op zich was al heel leuk. Tijdens deze dag mochten we hiermee op de speelplaats en ook op een afgesloten deel van onze schoolstraat rijden, steppen, skaten,… In de namiddag werd dan ook nog op het Straplied gedanst. Kortom, deze dag vonden we een sportieve topdag!

 

21.09.2017

Naamgedichten

 

In het vierde leerjaar zitten heel wat dichters die hun mooie naam in een gedicht verwerkt hebben. Zoek maar eens uit wie deze gedichten schreef!

Yannik is mijn naam.

Avontuur, daar hou ik van!

Nono drink ik graag.

Nutella is lekker om op mijn boterham te smeren.

Italië vind ik een leuk land.

Knotsgek ben ik!

 

Malle, daar ben ik geboren.

Ark is mijn lievevlingsspelletje.

Ttrampoline springen doe ik heel graag.

Strips lees ik graag.

 

Behulpzaam ben ik wel.

Januari is de maand waar ik in verjaar.

Aanmoedigen kan ik goed.

Radio luisteren doe ik graag.

Nachtdieren hoor ik niet graag.

Eten kan ik heel goed.

13.09.2017

Dag van de sportclub

Het vierde leerjaar is een heel sportieve klas. Heel wat jongens en meisjes zijn ook lid van een sportclub. Vandaag mochten ze hun sportclub voorstellen in de klas. Zo kwamen weer heel wat te weten  over de verschillende sportclubs en de sportieve leerlingen van de klas.

Het vierde leerjaar

11.09.2017

Bezoek aan de bibliotheek

Op maandag 11 september reden we met de fiets naar de bibliotheek. Daar leerden we hoe de kinder- en jeugdboeken in de rekken gerangschikt zijn. Er zijn immers heel wat leerrijke (informatieve) en ontspannende boeken. De leerrijke boeken zijn gerangschikt volgens onderwerp (bv. dieren). De leesboeken zijn alfabetisch geordend volgens schrijver (auteur).  We gingen daarna allemaal op zoek naar twee boeken die ons boeiden. Dit was op zich al leuk. Zodra we onze boeken gevonden hadden, mochten we er al in lezen. Op het einde kregen we zelfs nog enkele boeken die we in de klasbibliotheek mochten houden. Nu is onze klasbibliotheek aangevuld met meer dan 50 extra boeken. We kunnen dus weer heel wat genieten en leren  door die te lezen!

Het vierde leerjaar

05.09.2017

Een fietstocht door Wuustwezel

Op dinsdag 5 september maakte het vierde leerjaar een fietstocht doorheen onze gemeente. Tijdens deze fietstocht bezochten ze heel wat plaatsen die mee de geschiedenis van Wuustwezel en Sterbos bepaalden. We stopten bij de Sint-Willibrorduskapel, de Kleine Beek, de O.L.V.-kerk van Wuustwezel met daarbij het graf van de stichter van Sterbos, de Spiegel, de Bredabaan en de afspanning “Den dobbelen Arendt (Napoleonshoeve). De kinderen zijn nu op de hoogte van heel wat interessante weetjes van vroeger. Als je hier ook wat meer van wil weten, kan je het hen vragen. Ze zullen hier graag over vertellen.

Het vierde leerjaar

30.08.2017

Dit is een eerste berichtje op onze blog.

Hoi iedereen, ook dit schooljaar houd ik jullie op de hoogte met nieuwtjes en foto’s vanuit ons 4de leerjaar. Hopelijk komen jullie vaak eens piepen wat wij zoal beleven tijdens dit schooljaar.