Blog 3de

Nieuwtjes en foto’s van het 3de

28.03.2018

Wow, de lente is alweer begonnen.

In het derde leerjaar hebben we reeds een ‘herfstboom’ en een ‘winterboom’ bestudeerd. Voor de lenteboom wachten we nog even op een lentefris zonnetje.

De voorbije weken hebben we niet bepaald stilgezeten in onze klas:

• Intussen zijn we al enkele keren gaan zwemmen.
  • Vincent werd trotse NONKEL van schattige Leyla.
  • Vrijdag, 30 maart stappen we liefst 10 km! tvv Oeganda…ja hoor, wij van het derde zijn geen doetjes.
  • Tijdens de KinderTOPdag konden we kiezen uit wel 15 verschillende leuke doe-activiteiten.
  • We ontwierpen de ‘mens’ in ons speelbos nav van de godsdienstles: de Schepping.
  • We kookten en proefden van allerlei groenten en fruit en ook van zelfgemaakte ‘wortel-paprikakoekjes’ tijdens het WO-thema ‘gezonde voeding’ maar daarover vertellen we binnenkort meer.

Jullie merken, in het derde is het nooit saai.

22.02.2018

Chinees nieuwjaar

Nieuwjaar is bij ons al lang voorbij. Vorige week vierde Dina samen met haar familie Chinees nieuwjaar.

In de klas leerden we het verhaal van de oorsprong van het Chinees nieuwjaar. Een heel spannend verhaal met een monster, die de mensen moesten verjagen door vuurwerk af te steken en de kleur rood te dragen.

Daarna tekenden we een echte Chinese vaas met bloesems.

Dina leerde ons veel woordjes schrijven in het Chinees: bloem, vaas, gelukkig nieuwjaar, vuur, China, … Toch niet gemakkelijk! Heel fijn om zo’n nieuwe tekens en taal te leren.

11.12.2017

Thema techniek

Ons nieuw thema van W.O. ging over techniek. Wat een moeilijk woord waar zoveel rond te doen valt!

We leerden over zinken en drijven. Welke materialen blijven er beter drijven dan andere? Hoe komt het eigenlijk dat spullen kunnen blijven drijven? We deden hier enkele proefjes rond.

Daarna hadden we het ook nog over meubels en hoe deze in elkaar zitten. We leerden een schroevendraaier en een hamer gebruiken. Leuk, zo met onze handen werken!

09.10.2017

Veldloop - bos - werelddierendag

• Niet alleen ‘leren’ is belangrijk, maar ook in ‘leven en bewegen’ willen we uitblinken, ieder op zijn/haar eigen tempo…Daarom was de VELDLOOP in schot in de roos. Het hele derde leerjaar liep zomaar even 116 km tesamen. Dat is ongeveer van hier tot aan de Noordzee! Een machtige prestatie in …’samenwerken’.

• Intussen voelen en zien we ook dat de herfst in ons land is. Met de fiets reden we naar het Uilenbos waar Bruno Verbist ons liet meegenieten van alle mooie dingen uit het bos: de boslagen, boomsoorten, bladgroenwerking, respect voor de natuur, bosvruchten,…We waren zo flink dat we zelfs minutenlang een eekhoorntje konden spotten!

•  Wereld-dierendag zou ‘elke dag, dierendag’ mogen zijn, kwamen we tot de conclusie in het derde leerjaar. Een eigen diertje verdient elke dag verzorgd, gevoed en vertroeteld te worden. We leerden zelfs 20 dierennamen in het Frans uitspreken en verbinden met de Nederlands naam!!

Bv. une tortue = een schildpad…VOILA!

18.09.2017

Onze gemeente

In het derde leerjaar verruimen we onze wereld op een erg leuke manier… door op ontdekking te gaan!

• Wandelen door Sterbos en de belangrijke straten onderzoeken.
  • Op zoek gaan naar de belangrijke gebouwen en plekjes in Wuustwezel-Centrum.
  • Met de bus de 6 delen van onze gemeente bezoeken.
  • Surfen op ‘streetview’ en ‘google earth’.

School is niet saai hoor!

Avontuurlijke groetjes van het derde leerjaar

11.09.2017

Instrumentenvoorstelling Kadans

Maandag 11 september was het 3de leerjaar uitgenodigd in de Kadans om kennis te maken met de verschillende lessen die daar gegeven worden.

We leerden een liedje zingen, muziek maken, toneel spelen, ballet dansen en nog veel meer!

Na ons bezoekje aan de Kadans gingen we ook nog naar de bibliotheek. Daar mochten we boeken uitkiezen die we nadien kunnen lezen in de klas.

Gelukkig was het in de voormiddag mooi weer en konden we fijn met de fiets.

Dit is een eerste berichtje op onze blog.

Hoi iedereen, ook dit schooljaar houden we jullie op de hoogte met nieuwtjes en foto’s vanuit ons 3de leerjaar. Hopelijk komen jullie vaak eens piepen wat wij zoal beleven tijdens dit schooljaar.