blog 1ste

Nieuwtjes en foto’s van 1ste

20.02.18

Gestrikt

Als je de kinderen van het 1e en 2e leerjaar op school tegenkomt met een leuk hoofddeksel, in hun pyjama of met hun kleren binnenstebuiten, moet je niet raar opkijken. Ze leren over kleren en krijgen van hun juffen elke dag een nieuwe kledingopdracht. Kleren achterstevoren, 2 verschillende schoenen, … niets is te gek. Vandaag maakten ze in de klas een klerenwinkel en mochten ze zoals in een echte winkel kleren passen en outfits uitproberen. Van de fotomodellen werden uiteraard foto’s gemaakt. Het werd een heel gezellige middag en de topmodellen kan je bewonderen in het fotoalbum op de schoolsite.

05.12.17

Kronkeldidoe

We beleefden een superleuke voormiddag in de sporthal van Brecht vandaag. Luchtkussens, steppen, hoelahoepen, klimmen en klauteren, ligfietsen, een reuzegrote bal, jongleren, ballonnentennis, evenwichtsoefeningen, … We hebben ons hartje nogal opgehaald. Kijk maar eens naar de vele foto’s.

01.12.17

December

Veel mensen associëren december met donker en slecht weer. Maar niet in onze klas. Voor ons betekent december Sinterklaas. We hebben de klas mooi versierd, luisteren naar verhalen over de Goedheiligman, zingen liedjes, … Gisteren ontvingen we de Sint en z’n helpers op school. In de sporthal was het even spannend. Waar bleef Sinterklaas toch? Gelukkig kwam hij toch opdagen op een ongebruikelijke manier en konden we er een fijn feest van maken. Een heel speciaal moment voor ons is toch wanneer de Sint met z’n Pieten even in de klas komt. Ik kan je wel vertellen dat hij onder de indruk was van wat we allemaal al geleerd hebben.

05.11.2017

Na 2 maanden in het 1e leerjaar

We hebben al 2 maanden in het 1e leerjaar achter de rug en moeten toegeven dat er nog niet veel geblogd werd. Wil dat zeggen dat we in de voorbije maanden niets gedaan hebben? Helemaal niet! Er werd kei-hard gewerkt, gespeeld en geleerd. We kennen al 14 letter en lezen dus al een heleboel woorden, we splitsen, tellen op en trekken af tot 5, we leerden over sporen, plannen lezen, verkeersborden, huizen en huisnummers, … We speelden, zongen, knutselden, sportten, gingen op uitstap, … Kortom, we hebben niet stil gezeten en zijn helemaal klaar voor de volgende 2 maanden.

04.09.2017

De eerste dagen in het 1e leerjaar

We zijn nog maar 2 dagen bezig en er valt al heel wat te vertellen over het 1e leerjaar. Er werd al hard gewerkt en gespeeld. We kunnen al een beetje lezen, zijn al gaan turnen bij meester Sven, hebben voor de 1e keer buiten gegeten, vierden al een jarige, maakten al oefeningen in onze rekenboek, hebben al geknutseld en naar verhalen geluisterd, …  Te veel om op te noemen. Bekijk gerust de foto’s eens!