school

Nieuwtjes en foto’s van activiteiten buiten de klassen.

8 november 2018

Het vierde bezoekt onze provinciehoofdplaats Antwerpen

Op  de zonnige donderdag 8 november stond er een mooie uitstap naar onze provinciehoofdplaats Antwerpen op het programma. We vertrokken met de trein in Kalmthout en Antwerpen-Centraal was onze bestemming. Dit indrukwekkende station waarvan koning Leopold II mee de oprichter was, had verschillende verdiepingen. Via allerlei roltrappen kwamen we in station Diamant terecht. Daar namen we de metro naar de Groenplaats. Na een tussendoortje trokken we naar de Grote Markt. Daar stonden twee stadsgidsen ons op te wachten. Samen met hen trokken we doorheen de oude stad en luisterden we naar allerlei legenden en leuke weetjes over Brabo en Antigoon, de gildenhuizen, de OLV-kathedraal,  Rubens,… van de historische stad Antwerpen. In “Den Bengel” op de Grote Markt aten we onze boterhammetjes op. Terug op weg naar station Antwerpen-Centraal bewonderden we de wolkenkrabber “De boerentoren” en zagen we veel mensen koopjes doen in de winkelstraat “Meir”. Met de trein reden we daarna terug naar station Kalmthout waar enkele ouders ons opwachtten om naar de school te rijden. We hadden een leerrijke en leuke uitstap achter de rug.

Het vierde leerjaar

16 oktober 2018

Het vierde bezoekt het bos "De Noordheuvel"

Het vierde leerjaar vertrok op dinsdagochtend 16 oktober met de fiets naar het bos “De Noordheuvel”. Deze uitstap paste precies bij “De week van het bos”, maar het was ook gewoon genieten van de mooie natuur in deze best wel warme herfstperiode. Zodra we er aankwamen, mochten we ons verdelen in kleine groepjes. Met een opdrachtboekje in de hand verkenden we per drie of vier het ganse bos. Samen speurden we in het bos naar de antwoorden die langs het uitgestippelde parcours te vinden waren. We ontdekten door te lezen, te kijken, te ruiken, te voelen, te horen,… telkens hoe mooi de natuur toch in elkaar zit.  We noteerden alles heel netjes in ons opdrachtenboekje en trokken met frisse neus terug naar onze school.

Het vierde leerjaar

8 oktober 2018

Gele klas: uitstap naar "De Vroente"

Vandaag, op maandag 8 oktober 2018 zijn wij, de kleuters van de gele klas, naar de Kalmthoutse Heide geweest. Samen met onze gids Kathleen zijn wij op zoek gegaan naar Stampertje, die is namelijk net jarig vandaag. Net zoals Thiebe, uit onze klas. We mochten eerst naar de klas van Nijntje. Daar leerden we veel over het leven van de konijnen en hoe we hen konden vinden. We gingen op stap en deden tijdens onze tocht kleine opdrachtjes, springen als een konijn, snuffelen als een konijn, zoeken als een konijn…. En zo kwamen we uiteindelijk bij het holletje van Stampertje. We hebben enkele verjaardagstaarten voor hem gemaakt. En heel hard gezongen. We hopen dat hij straks, wanneer wij slapen, de taartjes vindt en er lekker met zijn vrienden van zal smullen!

Het was een fijne dag!

4 oktober 2018

3de leerjaar: lopen, wandelen en joggen

Het 3de leerjaar kreeg in de maand september de opdracht om te werken rond lopen, wandelen en joggen.

We legden een ‘Goed-in-je-vel-pad’ aan in het bos. Deze werd dan ook feestelijk geopend!

Op uitstap in Wuustwezel hebben we in het gemeentepark ook nog geoefend!

Klik maar eens op het filmpje hieronder om de kinderen van het 3de in actie te zien!

2 oktober 2018

Derde leerjaar en kleuters van het geboortejaar 2013: Dag van de landbouw

Vandaag op 02/10/2018 waren de leerlingen van het derde leerjaar en de kleuters van het geboortejaar 2013 uitgenodigd op “De dag van de Landbouw”. Deze dag wordt georganiseerd door de Landelijke  Gilde en door KVLV Wuustwezel.

Eric Wouters en Els Verbreuken waren de gastheer en gastvrouw. We kregen een rondleiding op de “Sterboshoeve”, mochten op pony’s rijden, mochten koeien melken, deden spelletjes en tot slot kregen we nog een lekkere pannenkoek.

Het was een fijne dag!

Dank je wel, Eric, Els, Landelijke Gilde en KVLV, jullie verdienen een grote pluim en een dikke duim!

23 september 2019

4de leerjaar: De geschiedenis van Wuustwezel

De geschiedenis van Wuustwezel

In de maand september werden de kinderen van het vierde leerjaar ondergedompeld in de geschiedenis van Sterbos en Wuustwezel. Ze maakten daarbij een leerrijke fietstocht doorheen onze mooie gemeente. Ter plaatse (bv. aan de Sint-Willibrorduskapel, de OLV-kerk, de Spiegel, de Bredabaan, de Kruisweg) werden allerlei historische verhalen verteld, waardoor iedereen wat meer inzicht kreeg hoe Sterbos ontstaan is en Wuustwezel uitgegroeid is tot de mooie gemeente die ze nu is. De krachtpatser Sterke Peer mocht uiteraard niet ontbreken tijdens deze lessen. Misschien hebben de kinderen thuis wel kunnen proeven van de “Wuustwezelse Vinken”?

19 september 2019

6de leerjaar: dag van de sportclub

Traditiegetrouw vraagt meester Sven om in de maand van de sport op een woensdag in september dat alle kinderen sportief gekleed naar school komen. Velen zijn aangesloten bij een sportclub. In ons zesde leerjaar is er dan ook een grote variatie: volleybal, basketbal, judo, dansen (hiphop), trampolinespringen, zwemmen en voetbal. Trots vertelden de leerlingen over hun club en hoelang ze de sport al beoefenden. Meester Sven dook tijdens het gesprek op en wilde laten zien dat ook hij nog judo heeft gedaan. In een spannende wedstrijd nam hij het op tegen onze Wout. Na een paar uithalen kon Wout uiteindelijk meester Sven vloeren met een Ipon. Knap gedaan Wout.

Nog veel succes aan al onze sportievelingen bij jullie sportlcubs.

VAKANTIE

We wensen jullie allemaal een heerlijke vakantie toe….